OVB Holding AG

OVB Allfinanz, a.s.: změny v užší m vedení společnosti

Pressemitteilung

OVB Allfinanz, a.s.: změny v užší m vedení společnosti

Praha 11. března 2014 – S účinností k 1. březnu 2014 se obchodním ředitelem společnosti OVB Allfinanz, a.s., stal Richard Beneš, který do té doby zastával funkci ředitele Marketingu a produkt managementu. Tato změna podpoří již dříve započaté změny v obchodních procesech společnosti. Marketing bude mít nově na starosti Dušan Pavlů.

„Chceme tímto krokem upevnit naši pozici jedničky na trhu, být aktivnější a zajistit našim klientům i poradcům exkluzivní podmínky u partnerů,“ říká Miroslav Řezník, předseda představenstva společnosti. „Richard Beneš má bohaté zkušenosti jak z řízení produktů, tak z obchodu. Jeho výhodou je rovněž znalost trhu a naší společnosti,“ doplňuje Řezník.

Richard Beneš (38) má bohaté zkušenosti z řízení produktů, segmentů a obchodu, ale také s realizací marketingových a prodejních aktivit v řádech miliard korun. Svoji kariéru zahájil v Komerční bance, poté pracoval v České pojišťovně, HVB Bank a UniCredit Bank. Za prodej přes MLM společnosti byl zodpovědný v Generali Pojišťovně. Se svojí ženou vychovává ročního syna a tříletou dceru.

Novou posilou do oddělení Marketingu a PR je Dušan Pavlů. „Rád bych navázal na marketingovou strategii, která byla nově definována v roce 2013,“ říká Dušan Pavlů, nový šéf oddělení marketingu. „Naším cílem není pouze rozvoj právě probíhající mediální kampaně, ale i budování CRM. Vzhledem k tomu, že spravujeme více než milionový klientský kmen a máme 1800 certifikovaných poradců, vnímám úkol marketingu zejména v podpoře obchodu, a to formou kampaní, které pomohou plnit základní úkol poradců, tedy dlouhodobý a kvalitní finanční servis. Základem takové podpory je samozřejmě dobře fungující CRM systém, pomocí kterého se dají řídit kampaně, a to jak dovnitř směrem k poradcům, tak zejména ke klientům. Tím, že nesjednáváme monoprodukt, ale naše poradenství je postavené na výběru nejvhodnějšího produktu z portfolia různých finančních institucí, je pro řízení kampaní CRM klíčové,“ dodává Pavlů.

Dušan Pavlů (39) přichází s dlouholetými zkušenostmi ve finančním a pojišťovnickém sektoru. Pracoval v České pojišťovně a Poštovní spořitelně. Na manažerských pozicích měl na starosti jak analytická oddělení, tak marketingovou komunikaci a podporu prodeje včetně řízení přímých kampaní. Do OVB Allfinanz přichází z konzultační firmy Direct People, zaměřené na inovace, kde zejména pro banky a pojišťovny vedl projekty s cílem navrhnout nové produkty a zlepšit zákaznickou zkušenost.

O společnosti OVB Allfinanz, a.s.

Společnost OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. V současné době má více než 1 milion klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – podřízených pojišťovacích zprostředkovatelů a vázaných zástupců. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

O koncernu OVB

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení v roce 1970 stojí v centru obchodní činnosti společnosti OVB zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozšiřování majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě asi 2,92 milionu zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovaných produktových partnerů. Společnost OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje 5054 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2011 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkových provizí z prodeje ve výši 222,1 milionu eur a EBIT 6,1 milionu eur. Společnost OVB Holding AG je od července roku 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).